Stämpelklocka

INFORMATION FÖR DEN ANSTÄLLDE.
Generella ikon-betydelser

Skapa ny

Redigera

Radera

Ändra färg

Öppna i ny flik

Dropdown-meny

Byt kund

Extra info

Innehållsförteckning

Generella ikon-betydelser

Skapa ny

Redigera

Radera

Ändra färg

Öppna i ny flik

Dropdown-meny

Byt kund

Extra info

Få svar på vanliga frågor

Kontakta oss

Inloggning, avvikelser m.m.

Inloggningsuppgifter

Logga in i stämpelklockan

Om du saknar tagg för att logga in via RFID-läsare kan du logga in i stämpelklockan genom att skriva in ditt anställningsnummer eller personnummer följt av din pinkod.

Visa/ändra pinkod till stämpelklocka

För att ta reda på eller ändra din pinkod för inloggning går du till din profil i WorkCloud och klickar på någon av knapparna ”Visa pinkod …” eller ”Ändra pinkod…”.

Instämpling och utstämpling

Stämpla in och ut

Om ni har en RFID-läsare kopplad till er stämpelklocka håller du taggen som du fått mot RFID-läsaren för att stämpla in och ut ur stämpelklockan. I annat fall loggar du först in med dina inloggningsuppgifter och sedan trycker du på ”Stämpla in”/”Stämpla ut”.

Lägg till avvikelse vid utstämpling

Stämpelklockan utgår från din schemalagda tid i WorkCloud.

I ditt schema kan administratören dessutom ha gjort vissa inställningar som stämpelklockan ska reagera på. Exempelvis kan din administratör bestämma om du ska kunna stämpla in och ut innan/efter ditt arbetspass har börjat/slutat, jobba helt utanför schemalagd tid, ha automatiska rastavdrag m.m.

Kontakta din närmaste chef för att göra ändringar i ditt schema.

Schema 8:00-17:00, 60 min rast

Låt säga att ditt arbetspass, enligt schema, ska börja kl 08:00 och sluta kl 17:00 med 60 minuters rast (8h).

Exempel 1: Du får stämpla in/ut innan/efter arbetspasset

Instämpling 07.50-16:30. Enligt inställningarna får du stämpla in och ut innan/efter att ditt arbetspass har börjat/slutat.

I detta fall har du jobbat 20 minuter för lite enligt stämpelklockan som går efter inställningarna i ditt schema, dvs. du började 07:50, slutade 16:30 och hade 60 minuters rast. Du får då möjlighet att ange en avvikelse för dessa 20 minuter, t.ex. sjuk, kompledig, etc.

Om instämplingen istället är 07:50-17:10, anser stämpelklockan att du jobbat 20 minuter för mycket. Du får då ange en annan typ av avvikelse, t.ex. övertid, komptid, etc.

Exempel 2: Du får inte stämpla in/ut innan/efter arbetspasset

Instämpling 07.30-16.50. Enligt inställningarna får du inte stämpla in och ut innan/efter att ditt arbetspass har börjat/slutat.

I detta fall har du jobbat 10 minuter för lite enligt stämpelklockan som går efter inställningarna i ditt schema, dvs. du började 08:00, slutade 16:50 och hade 60 minuters rast. Du får då möjlighet att ange en avvikelse för dessa 10 minuter, t.ex. sjuk, kompledig, etc.

Om instämplingen istället är 07:30-17:10, anser stämpelklockan att du jobbat dina 8h utan avvikelser.

Instämplade tider i lönerapport

”Kvar att rapportera”

Värdet för ”Kvar att rapportera” räknas ut genom en jämförelse mellan ”Schemalagd tid” och instämplad tid. Avvikelser räknas med när ”Kvar att rapportera” beräknas. För att kunna låsa veckan och löneperioden måste detta värde vara lika med eller mindre än noll.

-1 h -15 min (påverkar inte lönerapporten)
Detta innebär att den anställde har rapporterat/varit instämplad längre tid än sin schemalagda tid. I detta exempel 1 h och 15 min.

Den anställde kan dock nollställa detta positiva värde med exempelvis ”Komptid” eller ”Övertid”, om den ska få ersättning i tid/pengar för detta.

3 h 30 min (påverkar lönerapporten)
Detta innebär att den anställde har rapporterat/varit instämplad kortare tid än sin schemalagda tid. I detta exempel 3 h och 30 min.

Den anställde behöver rapportera en avvikelse för att kunna låsa och godkänna sin löneperiod. Exempel på avvikelser i detta fall: ”Sjuk, ”Semester”, ”Kompledig”.

Ändra tider för instämpling

Säg till din närmaste chef om du behöver redigera dina instämplade tider.

Händelselogg & kommentarer

Aktivera menyfliken ”Händelser”

För att se vem som har gjort vad och när i en modul måste menyfliken ”Händelser” vara aktiverad i modulens inställningar.

Tagga varandra i kommentarer – ”@Lotta hur går det med denna?” 

Du kan kommunicera med andra användare i systemet under fliken ”Kommentar” genom att skriva ett snabel-a (@), välja en användares namn och sedan skriva din fråga eller kommentar. Användaren får då en notis i WorkCloud (en röd blinkande prick vid pratbubblan i översta menyn) och beroende på vilken inställning användaren har i sin profil kommer det även skickas en notis via e-post, om att denne har blivit nämnd i en kommentar.

Kommentarerna är interna och kan inte ses av kunder. Däremot kan alla användare som har tillgång till t.ex. ärendet i fråga se kommentarerna.